Bordžije (2011)

The Borgias (Originalni naziv)

drama povesni biografski

Priča o zloglasnoj italijanskoj poridici Bordžia, najozloglašenijoj dinastiji na svetu

 
Režija: N/A
Scenarij: Neil Jordan
Uloge: Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Lotte Verbeek , David Oakes

Filmografija

Smeštena u Italiju 15-tog veka, u vreme vrhunca renesanse, serija "Bordžije" govori o usponu korumpiranog patrijarha Rodriga Bordžije (Jeremy Irons) do papinstva, tokom kojeg on počini gotovo svaki mogući greh kako bi zgrnuo i zadržao moć, uticaj i ogromno bogatstvo za sebe i svoju porodicu.

Rim 1492., centar hršćanskog sveta i sedište papinstva. Papa je imao moć da okruni i svrgne kraljeve i promeni tok carstva. Papa Inocent VIII je na samrti, crkva je prožeta korupcijom, a papinsko je prestolje ono što svi priželjkuju…

Serija započinje kada Rodrigo (Irons) postaje Papa Aleksandar VI, što pretvara njega, njegovo dvoje makijavelističkih sinova Cesarea i Juana, kao i skandalozno prelepu kći Lucreziju, u najmoćniju i najuticajniju porodicu renesansne Italije.  Serija je smeštena u jedno od najznačajnijih razdoblja istorije: doba renesanse i otkrića Novog sveta.

Porodica Bordžia bila je kontraverzna i heretička, ne samo zbog toga što su radili stvari koje su u njihovo vreme bile nečuvene, već zato što su u tome bili bolji od svojih neprijatelja.  Na svom putu do zacrtanih ciljeva porodica Bordžia počiniće doslovno svaki od sedam smrtnih grehova, a i smisliće nekoliko vlastitih.
 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >