Dar od srca (2010)

Please Give (Originalni naziv)

komedija drama

Kako bi proširili stan dvočlana porodica sukobi se sa komšijama

 
Režija: Nicole Holofcener
Scenarij: Nicole Holofcener
Uloge: Catherine Keener, Oliver Platt, Rebecca Hall, Josh Pais

Filmografija

U želji da prošire svoj životni prostor, jedna porodica sukobi se sa komšijama u ovom ličnom – i bolno smešnom – osvrtu redateljice Nicole Holofcener na kontradiktornosti modernog života, dobrih namera i sumnjivih moralnih vrednosti.

Kate (Catherine Keener) i Aleks (Oliver Platt) su par koji živi u Njujorku i uspešno vode specijaliziranu trgovinu starog nameštaja. Roditelji su tinejdžerice Abi (Sarah Steele) i ubrzo im njihov stan postaje pretesan. Kate i Aleks vlasnici su prostora u susednom stanu te nameravaju srušiti zid koji ih deli čim se stan isprazni. Međutim, njihova podstanarka Andra (Ann Morgan Guilbert) starija je gospođa slabije pokretljivosti koja ne pokazuje nikakvu želju za preselenjem u skorijoj budućnosti pa Kate i Aleks shvataju da će morati čekati dok ona ne umre jer je ne mogu iseliti bez nekog opravdanog razloga.

Nadajući se najboljem u nastaloj situaciji, Kate se želi sprijateljiti sa Androm i njezinom preterano zaštitnički nastrojenom unukom Rebekom (Rebecca Hall), ali Andra nije zainteresirana za sklapanje novih prijateljstava, dok im Rebekina sestra Mari (Amanda Peet) to nimalo ne olakšava. Osim toga, Kate i Aleks trude se poboljšati komunikaciju sa Abi koja se bori sa negativnim mišljenjem o samoj sebi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >