Privatna škola (1983)

PRIVATE SCHOOL (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski

Ljubavne zavrzlame grupe devojaka iz privatne škole i grupe polaznika akademije za dečke

 
Režija: Noel Black
Scenarij: Dan Greenburg, Suzanne O'Malley
Uloge: Phoebe Cates, Betsy Russell, Matthew Modine, Michael Zorek, ...

Filmografija

Filmaš Noel Black najpoznatiji je po odličnom "Pretty Poison“ (1968.) u kojem je nastupio legendarni Anthony Perkins. "Privatna škola“ posve je drugačija "zverka“ od prije navedenog filma. Nastao sredinom 80-tih, odličan je primer trendovske teen komedije koja je u to vreme bila popularna. Mnogo destruktivnih gegova i razgolićenih devojaka (scena kada Betsy Russell bez grudnjaka jaše na konju postala je legendarna) bili su trademark tog vremena.

Kristina (Phoebe Cates) je studentica u ekskluzivnoj privatnoj školi za devojke, a zaljubljena je u Džima (Matthew Modine), polaznika akademije za dečke. No Kristinina suparnica Džordan (Betsy Russell) također je bacila oko na Džima i u stanju je učiniti sve što je potrebno kako bi ga preotela. Džimov krupni kompa Buba (Michael Zorek) viđa se sa Džordaninom (Kathleen Wilhoite) ciničnom prijateljicom iako bi je verojatno prevario kada bi ga bilo koja druga cura htela. Buba i njegovi prijatelji prikradu se do kabina za tuširanje u devojačkoj školi nadajući se baciti pogled na razgolićene devojke, dok Kristina i Džim beže zajedno za vikend. No njihov beg ne ispadne romantičan kao što su ne oni nadali.

Popularna grupa glumaca - Phoebe Cates, Betsy Russell, Matthew Modine također su jedan od razloga za gledanje, dok se Kathleen Wilhoite, Sylvia Kristel i Stevens Brinke u sceni pod tušem jednostavno ne propuštaju.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >