Rat dugmića (1994)

The War of the Buttons (Originalni naziv)

drama porodični avantura

Klasična priča o dečijem rivalstvu i prijateljstvu

 
Režija: John Roberts
Scenarij: Colin Welland
Uloge: Gregg Fitzgerald, Gerard Kearney, Darragh Naughton, Brendan McNamara

Filmografija

Dobitnik Oskara, Dejvid Putnem producirao je ovu klasičnu priču o dečjem rivalstvu i prijateljstvu. Sve počinje kao igra – dok ulog ne postane preveliki. Pre nego što se završi, ova dečja igra mogla bi da postane smrtonosna.

 U zabačenom kutku na jugozapadu Irske leži široki pojas prilivnih voda. Sa njegovih suprotnih stana nalaze se sela Belidouz i Karikdouz: Usnula mestašca koja se bude uz zvuk ribara koji bacaju mreže, ribe koja se praćaka na povetarcu i kreščendu dece koja idu u školu. Veliki i mali, čvrsti i preplašeni, zakopčani od glave do pete, iskaču iz svojih kuća na ulicu. Ali nije sve tako mirno kao što izgleda. Jer između Karikovih i Belijevih postoji neobjavljeni rat i, iako mnogi meštani nisu ni svesni toga, linija fronta je već povučena. Sa jede strane je lider Belijevih, Fergus, i njegova ekipa odanih sledbenika. Nasuprot njima je vođa Karikovih, Džeronimo sa svojom bandom. U potpuno ozbiljnom svetu dečaštva cveta rivalstvo koje će ustalasati ova dva mesta pre nego što sve bude gotovo.Dobitnik Oskara, Dejvid Putnem producirao je ovu klasičnu priču o dečjem rivalstvu i prijateljstvu. Sve počinje kao igra – dok ulog ne postane preveliki. Pre nego što se završi, ova dečja igra mogla bi da postane smrtonosna.

U zabačenom kutku na jugozapadu Irske leži široki pojas prilivnih voda. Sa njegovih suprotnih stana nalaze se sela Belidouz i Karikdouz: Usnula mestašca koja se bude uz zvuk ribara koji bacaju mreže, ribe koja se praćaka na povetarcu i kreščendu dece koja idu u školu. Veliki i mali, čvrsti i preplašeni, zakopčani od glave do pete, iskaču iz svojih kuća na ulicu. Ali nije sve tako mirno kao što izgleda. Jer između Karikovih i Belijevih postoji neobjavljeni rat i, iako mnogi meštani nisu ni svesni toga, linija fronta je već povučena. Sa jede strane je lider Belijevih, Fergus, i njegova ekipa odanih sledbenika. Nasuprot njima je vođa Karikovih, Džeronimo sa svojom bandom. U potpuno ozbiljnom svetu dečaštva cveta rivalstvo koje će ustalasati ova dva mesta pre nego što sve bude gotovo.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >