subota, 11.05. 04:17

Fantomski automobil (1977)

THE CAR (Originalni naziv)

horror

Tajanstveni crni automobil opsednut zlom ubija svakoga na koga naleti

 
Režija: Elliot Silverstein
Scenarij: Dennis Shryack, Michael Butler, Lane Slate
Uloge: James Brolin, Kathleen Lloyd, John Marley, John Rubinstein, Kim Richards, ...

Filmografija

Američki film strave "Fantomski automobil" napeto je i uzbudljivo ostvarenje koji na vešt način u raspoznatljivu matricu "horora" uklapa žanrovske konvencije filma druma iz sedamdesetih godina. Radi se o zastrašujućoj priči o neidentifikovanom automobilu koji, iz samo njemu znanih pobuda, ubija svakoga na koga naleti. Dodatnu misterioznost nesvakidašnjem zločincu daje i crta dijaboličnosti, koja sugeriše da se radi o đavolskoj prisutnosti na Zemlji.

U izmišljenom okrugu Santa Inez u državi Juta, tajanstveni crni automobil zacrnjenih prozora već je četvrti put ubio nevinoga čoveka na kojega je naleteo, i to upravo gradonačelnika obližnjega gradića. U strahu da ne dođe do novih žrtava šerif Vejd (Dž. Brolin) i njegovi ljudi postavljaju zasedu i ograđuju deo puta, no automobil uspeva ući u centar grada. Tamo ponovo bez razloga napadne grupu devojaka koje uvežbavaju koreografiju radi skorašnje proslave praznika. Napadnuta učiteljica (K. Lojd), šerifova devojka, sa svojim učenicama pobegne na gradsko groblje...

Film je režirao Eliot Silverstin, najpoznatiji kao reditelj filma "Ket Balou", a glavne uloge tumače Dž. Brolin, K. Lojd, Dž. Marli.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >