Dekameron: nevina teritorija (2007)

Virgin Territory (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Šarmatni prevarant bori se za svoju pravu ljubav koju opsedaju ruski grof i mladi plemić

 
Režija: David Leland
Scenarij: David Leland
Uloge: Hayden Christensen, Tim Roth, Christopher Egan, Ryan Cartwright , ...

Filmografija

U Italiji u 14. veku crna kuga ruši sve pred sobom Kako bi izbegli opaku bolest i smrt, nekolicina mladih Firentinca, šlemića i plemkinja beži iz grada i skriva se na seoskom imanju. Želeći si skratiti vreme i odagnati crne misli, pričaju priče o avanturama i romancama.

Lorenco Di Lambertijo (Hajden Kristensen) živi u Firenci tokom četrnaestog veka. Iako se čini kao normalan mladić on je u biti pravi šarmer. Osim što šarmira devojke on je u biti i prevarant zato što nakon što ih obljubi ostavi bez ikakvog objašnjenja. Jedina koja mu je zapela za oko je lepotica Pampinea (Miša Barton), oko koje obleću ruski grof (Matej Ris) i neuravnoteženi plemić (Tim Rot). Plemić se zarekao da će joj oduzeti nevinost, a sada je na Lorencu da se bori za svoju pravu ljubav.

Zabavni koktel drame, komedije i avanture, “Dekameron:  nevina teritorija“ inspiraciju je pronašao u knjizi “Il Decameron“ talijanskog pisca Đovanija Bokača. Glavne uloge u filmu čija je radnja smeštena u Italiju 14. veka, poneli su lepa Miša Barton, Rian Kartrajt, koje prepoznajemo kao Vincenta Nigela-Muraja iz “Kosti", lepuškasti Hajden Kristensen, poznat po ulozi Anakina Skajvokera iz “Ratova Zvezda” te kultni Tim Rot, u filmu koji svakako zaslužuje da se pogleda.
 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >