Epidemija (2009)

Carriers (Originalni naziv)

horror

Četiri prijatelja pokušavaju da prežive u bolešću uništenoj zemlji

 
Režija: David Pastor, Alex Pastor
Scenarij: David Pastor, Alex Pastor
Uloge: Chris Pine, Piper Perabo, Lou Taylor Pucci, Emily VanCamp

Filmografija

Pajper Perabo, Kris Pajn, Emili VanKamp i Džoš Beri glume u apokaliptičnoj priči o virusnoj epidemiji koja se širi SAD-om i četvero prijatelja koji će doznati da je njihovo sopstveno društvo mnogo opasnije nego bilo koji patogen.

U svetu koji se našao u rasulu zbog smrtonosne pandemije Brajan (Kris Pajn) sa djevojkom Bobi (Pajper Perabo) te njen brat Deni (Lu Tejlor Pući) sa devojkom Kejt (Emili VanKamp) kreću na put kako bi pronašli skrovište. Pronalaze ga na plaži koju su posećivali kao djeca, nadajući se da će tamo biti bezbedni. No na putu prema tamo, auto im se pokvari usred pustinje. Susreću Frenka, koji je takođe zaglavio jer mu je vozilo ostalo bez goriva, a pokušava prebaciti svoju ćerku Džodi (Kirnan Šipka) do bolnice. Prijatelji i porodica odluče putovati zajedno, no put se pretvori u noćnu moru kada se ispostavi da se najveći neprijatelj skriva među njima.

Poput, recimo, filma Denija Bojla “28 dana kasnije”, katastrofično ostvarenje braće Pastor oslanja se na hororu i haosu koji uzrokuje virus pandemije, no svaka sličnost sa Bojlovim filmom tu prestaje. Naime, “Epidemija” je drama sa elementima trilera i horora, zanimljiv miks, kojem se, osim možda sporijeg ritma u nekim delovima, teško može naći zamerka. Naprotiv, dobar scenario, sjajna kamera i specijalni efekti te zaista odlična gluma prilično nepoznatih glumaca široj javnosti, rezultovali su filmom koji će vas prijatno iznenaditi. Glavna uloga pripala je Krisu Pajnu, kog se sećamo iz “Zvezdanih staza” (2009.) te Pajper Perabo, koju trenutno možemo da gledaamo u velikom bioskopskom hitu “Luper” sa Brusom Vilisom i Džozefom-Gordonom Levitom.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >