Ostrvo (2005)

The Island (Originalni naziv)

akcija triler sf

Dvoje mladih koji otkriju da su klonovi beže iz strogo čuvane izolacije moćne korporacije

 
Režija: Michael Bay
Scenarij: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Trewell-Owen
Uloge: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean, ...

Filmografija

Akcijski ZF spektakl "The Island" režirao je Mihael Baj, koji je nakon uspele karijere tvorca zapaženih videospotova režirao velike kino hitove (Zločesti dečki I i II, Hrid, Armagedon, Pearl Harbour, Transformersi I i II). Prvih pet filmova radio je sa producentom Džerijem Brukhaimerom, a "Transformerse" sa Stivenom Spielbergom kao producentom. Između tih dvaju saradnji nastao je film "The Island", do kojega je Baju bilo naročito stalo, no koji u SAD-u nije postigao veći uspeh.

Godina je 2019. Linkoln Siks Eko (E. MekGregor) živi u strogo čuvanoj izolaciji, zajedno sa stotinama drugih izabranika, koji su - tako im kažu - spašeni od zaraze nakon katastrofe koja je pogodila planet. Linkolna muče noćne more, nezadovoljan je istom bojom odeće koju nosi svaki dan, te se zbog toga žali upravitelju, dr. Meriku (S. Bean). Dr. Merik je sumnjičav i odluči još strože nadzirati Linkolna, koji izaziva dodatnu pažnju čuvara druženjem sa privlačnom devojkom Džordan Tvo-Delta. San svakog člana te zajednice je dobiti na lutriji izlet na ostrvo i iskustvo uživanja u lepotama prave prirode. Kad Džordan dobije nagradu na lutriji, Linkoln otkriva da oni ne idu na ostrvo već ih ubiju i uzmu im delove tela. Linkoln uspeva spasiti Džordan od smrti i sa  njom pobeći. Dr. Merik unajmi vojnog specijalca Alberta Laurenta (D. Hounsou) da ih vrati u njihov centar, odnosno, ako u tome ne uspije, da ih  jednostavne ubije...

Dvoje glavnih glumaca, E. MekGregor i S. Johanson, uloge mladih klonova odglumili su vrlo dobro. Zapaženu ulogu ostvario je veliki američki glumac S. Buskemi kao anarhoidni Džems MekKord.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >