4 banke, a nevin (2005)

THE 40 YEAR OLD VIRGIN (Originalni naziv)

komedija romantika

Grupa prijatelja pomaže četrdesetogodišnjem prijatelju koji nije nikada spavao sa ženom

 
Režija: Judd Apatow
Scenarij: Judd Apatow, Steve Carell
Uloge: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen, ...

Filmografija

Džada Apatova upoznali smo kao producenta najboljih humorističnih tinejdžerskih serija s početka novog veka -"Freeks and Geeks" , "Undeclared" te niza celovečernjih filmova, od kojih ćemo samo izdvojiti odlične "Superbad", "Pinaapple Express" ili skoriji "That's rock'n'roll" ("Get him to the Greek"). Ovde ga upoznajemo kao reditelja osećajne i inteligentne komedije koja osetljivoj temi kao što je nevinost u četrdesetoj uspeva prići s puno razumevanja i zrelosti te potpuno izbeći bilo kakvo izrugivanje, a opet, i nasmejavati nas čitavo vreme trajanja filma.

Endi Sticer (Stiv Karel) muškarac je u svojim četrdesetim, koji zapravo nikada nije odrastao. Okružen svojim stripovima, figuricama akcionih heroja koje skuplja, on živi u svom svetu i radi u dućanu elektronske opreme. No prilično je zadovoljan svojim životom i igra kartama koje mu je život udeleo, sve dok njegove kolege David (Pol Rud), Džej (Romani Malko) i Kal (Set Rogen) ne otkriju veliku tajnu - da nije nikada spavao sa ženom. Užasnuti tim otkrićem, odlučuje pomoći prijatelju i pronaći  ženu voljnu za seks s Endijem. Nakon nekolicine sastanaka koji završavaju katastrofalno, tračak nade pojavi se kada upozna Triš (Ketrin Kiner), lepu ženu i samohranu majku kojoj se Endi svidi na prvi pogled.

Glavne uloge pripale su jednom od najpoznatijih komičara današnjice - Stivu Karelu, koji nas već sedam sezona nasmejava u američkoj verziji kultne mokumentaristične serije "U kancelariji" te izvanrednoj Ketrin Kiner, koju smo gledali u nizu blokbastera, poput "Being John Malkovic", "Capote", "Sinegdoha, New York" ili "Where the wild things are". Nikako ne smemo zaboraviti ni sjajne Seta Rogena i Pola Ruda, koji su još jednom pokazali da pripadaju samom vrhu svetskog glumišta.
 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >