Dani radija (1987)

Radio Days (Originalni naziv)

komedija drama

Nostalgična priča o životu u Njujorku 50-tih, oslikana tadašnjim evergrinima

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Mia Farrow, Seth Green, Dianne Wiest, Julie Kavner, Michael Tucker

Filmografija

Nakon "Grimizne ruže Kaira", filma o ulozi filma u životu Amerikanaca iz 1930-ih, Woody Allen je sa "Danima radija" obogatio medijsku sliku SAD-a. Radio je, uverljivo pokazuje Alen, prodro u domove Amerikanaca, bio je veza sa svetom, sa svetom uspeha ali i tragedija.

Porodica učenika Džoa (S. Green) živi u predgrađu Njujorka. Obuzeta je svakodnevnim problemima, a naročito odnosima sa mnogobrojnom rodbinom. U toj grupi izdvajaju se mlada Sali Vajt (M. Farrow) koja želi ostvariti karijeru pevačice i teta (D. Wiest) koja se bliži srednjim godinama i koja pod svaku cenu želi naći muža. Promenu u njihove živote unet će početak II. svetskog rata...

Da bi ilustrirao njegovu delotvornost, Alen se poslužio i istinitim događajima, kao prenosom senzacionalne Velsove radijske drame "Rat svetova", napadom Japanaca na Pearl Harbor, neuspelim pokušajem spašavanja devojčice koja je pala u bunar. Posebnu atrakciju filma predstavlja niz evergrina iz onoga razdoblja. Film je bio nominiran za Oskare za scenarij i scenografiju.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >