Porodica Bartlet (2008)

Lymelife (Originalni naziv)

komedija drama

Komedija-drama o odrastanju

 
Režija: Derick Martini
Scenarij: Derick Martini
Uloge: Rory Culkin, Alec Baldwin, Jill Hennessy, Emma Roberts, Timothy Hutton

Filmografija

Film govori o neobičnom, osetljivom 15-ogodišnjaku, Skotu Bartletu (Rori Kalkin), čiji se porodični život okreće naglavačke nakon što epidemija lajmske bolesti pogodi zajednicu, šireći zarazu i paranoju.

 Komedija-drama o odrastanju u kojoj su, početkom 1980-ih na Long Ajlendu, neverstvo, nekretnine i lajmska bolest primorale dve porodice da se raspadnu...

Od izvršnog producenta Martina Skorsezea i producenta Aleka Boldvina stiže film "Lajmska bolest", zabavna, gorka i saosećajna posveta američkoj porodici u debitanskoj režiji Derika Martinija. Nagrađivani kinematografi Derik Martini i njegov brat Stiven sarađivali su na scenariju za ovaj film, zasnovanom na iskustvu koje su oni sticali odrastajuću na Long Ajlendu. Film "Lajmska bolest" je priča o mračnoj strani raja u predgrađu i o gubitku nevinosti, koja se fokusira na dve veoma problematične i disfunkcionalne porodice krajem 1970-ih. Film govori o neobičnom, osetljivom 15-ogodišnjaku, Skotu Bartletu (Rori Kalkin), čiji se porodični život okreće naglavačke nakon što epidemija lajmske bolesti pogodi zajednicu, šireći zarazu i paranoju. Skotovi roditelji, otac Miki (Alek Boldvin) koji je zainteresovan samo za posao i previše zaštitnički nastrojena majka Brenda (Džil Henesi) - nalaze se na ivici razvoda, dok se njegov brat Džim (Kijeran Kalkin) sprema da krene u rat. Da sve bude još komplikovanije, Skot je zaljubljen u svoju prvu komšinicu, Adrijanu Breg (Ema Roberts). Čini se kao da je Adrijana jedina osoba na svetu koja razume Skota i to zahvaljujući njenoj podjednako problematičnoj, ali manje imućnoj porodici, uključujući i krutu majku Melisu (Sintija Nikson), koja ima ne toliko tajnu aferu i oca, Čarlija (Timoti Haton) koji polako podleže posledicama lajmske bolesti. Istovremeno veoma duhovit i izuzetno dirljiv, film "Lajmska bolest" pruža prikaz prve ljubavi i porodičnih dešavanje u vreme drastičnih ekonomskih i kulturnih promena.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >