Carstvo poroka (2010)

Boardwalk Empire (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Život političara i gangstera Nakija Tompsona, neprikosnovenog vladara Atlantik Sitija

 
Režija: Martin Scorsese
Scenarij: Terence Winter
Uloge: Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly MacDonald, Michael Shannon, ...

Filmografija

Serija Carstvo poroka, delo scenariste Terensa WVntersa, dobitnika nagrade Emi za Porodicu Soprano te oskarovca i reditelja Martina Skorsezija, odvija se u Atlantik Sitiju na početku prohibicije kada je prodaja alkohola bila zabranjena širom SAD-a.

Amerika 1920-ih. Rat je završen, Vol Strit je u usponu i sve je na prodaju, čak i bejzbolsko prvenstvo. To je doba promena, žene dobijaju pravo glasa, počinju radijska emitovanja i mladi ljudi vladaju svetom. Nadomak plaža u južnom Nju Džerziju leži Atlantik Siti, spektakularno odmaralište poznato kao „svetsko igralište“, i mesto gde nema pravila. Masivni hoteli krase njegovo poznato šetalište - Bordvok- kao i noćni klubovi, arkade i ostali sadržaji za zabavu u pokušaju da zasene rivala Brodvej.

Za samo nekoliko dolara to je mesto gde zaposlen čovek može da pobegne od svakodnevnice i živi kao kralj, na legalan i na ilegalan način. Vladar Atlantik Sitija gradski je blagajnik - Enoh Naki Tompson, (Stiv Busemi), znanac u političkim krugovima, ali i igrač u secni koji se savršeno snalazi u ulozi političara, kao i gangstera.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >