Meri Popins (1964)

MARY POPPINS (Originalni naziv)

komedija muzika fantastika

Dadilja sa čarobnim moćima koja posle mnogo vremena ponovo unosi radost u živote dece

 
Režija: Robert Stevenson
Scenarij: Bill Walsh, Don Da Gradi, P. L. Travers
Uloge: Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns, Karen Dotrice...

Filmografija

Džen i Majkl žive u raskošnoj kući u Londonu. Njihov tata je bankar koji živi po strogo zacrtanim pravilima u kojima deca predstavljaju prepreku njegovoj svakodnevnoj rutini. Njihova mama veći deo vremena provodi na raznim dobrotvornim događajima i zapostavlja decu, baš kao i njen suprug. Ipak, oni su dali oglas u kome traže savršenu dadilju. Doslovce s neba pada Meri Popins, dadilja sa čarobnim moćima koja posle mnogo vremena ponovo unosi radost u živote to dvoje dece.

  Učenje uz pesmu i zabavu, ali i uz pomoć prijatelja sličnih sposobnosti, oduševiće Majkla i Džejn, ali ne i njihovog tatu, kome se dadiljine metode nimalo ne sviđaju. Ipak, Meri uspeva da mu pomogne da izgradi odnos sa decom uvodeći ga u svet neobičnih, ekscentričnih likova. Kada jednom kroči u taj svet, on ubrzo postaje uzoran otac. 

To ostvarenje, u kome je klasični film kombinovan sa animacijom, nominovano je za Oskara u čak 13 kategorija, a osvojio je nagrade za najbolju žensku ulogu, specijalne efekte, montažu, muziku i najbolju originalnu pesmu.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >