Vozom prema jugu (1981)

Vlakom prema jugu (Originalni naziv)

komedija muzika ljubavni

Puknuta vodovodna cev u stubištu goleme stambene zgrade na neobičan način zbliži stanare

 
Režija: Petar Krelja
Scenarij: Petar Krelja
Uloge: Marina Nemet, Zlatko Vitez, Franjo Majetić, Tanja Kursar, Đurđa Šegedin, ...

Filmografija

Ljubavna komedija sa pevanjem, vodovodom i kućnim savetom. To bi bila najsažetija karakteristika ovoga filma čija se radnja događa u golemoj stambenoj zgradi sa osam stubišta.

Pratimo sudbinu mladoga bračnog para, Marine (M. Nemet) i Branka (Z. Vitez), koji sa 18-mesečnim sinom Tomekom privremeno stanuje u zgradi, u iznajmljenom stanu i uskoro treba iseliti. Ali kamo? Branko radi, pomalo zabušava, dolazi sa prijateljima kući za radnog vremena na gemišt, Marina tokom dana samuje, šije za komšije i znance i druži se sa onima koji prije podne samuju po stubištima: domaćicama i penzionerima. To su komšinice Biba (T. Kursar) i Goga (Đ. Šegedin). Prva na humoristički način prihvaća činjenicu da je usamljena i da joj manjka ljubavi, pa i seksa. Goga ipak svoje probleme utapa u veselom ispijanju dobre šljive u društvu komšija i ironičnim primedbama žene koja shvata da je njezino vreme prošlo.

Glavni je na stubištu penzioner Biškup (F. Majetić), autoritet, sveznalica i simpatični zabavljač komšiluka. Kad je potrebno, vodi sve važne akcije u kući i rešava ih na svoj način. Tako pokušava rešiti problem puknute vodovodne cevi upravo pred praznike. U "sizovskoj" i administrativnoj birokraciji i dezorganizaciji stanari stubišta pronalaze mogućnost akcije, dolaze u sukob sa stanarima ostalih stubišta, sa majstorima, no ta napeta i izvanredna situacija ne zaustavlja veseli život stubišta: svi se posećuju, peva se, pije, zabavlja, ali kroz te vesele trenutke probijaju i svakodnevni životni problemi svakog od njih.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >