Sena (2003)

SHADE (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Profesionalni kockari okreću golem novac nastojeći prevariti jedni druge i sreću

 
Režija: Damian Nieman
Scenarij: Damian Nieman
Uloge: Sylvester Stallone, Melanie Griffith, Gabriel Byrne, Thandie Newton, ...

Filmografija

"Sena" je zabavan i dobro napravljen triler o neizvesnome nadmetanju sa srećom u kojemu profesionalni kockari moraju osim urođenoga dara imati i puno pameti. Snimio ga je prema vlastitome scenariju režiser debitant Damian Nieman koji je prekinuo formalno filmsko školovanje i započeo karijeru od nule, radeći reklame i video spotove. Sa svojim scenarijem uspeo je zainteresirati Boa Hopkinsa te je tako dobio ne samo glumca za manju ulogu, već i producenta.

U podzemljima svih velegradova, pa tako i Los Anđelesa, deluje zatvorena scena na kojoj profesionalni kockari okreću golem novac i nastoje prevariti jedni druge i sreću. Čarlie Miler (G. Burne), Tifan (T. Nevton) i Vernon (S. Nevton), mlada zvezda u usponu, pokušavaju popraviti svoju nezavidnu situaciju i ući u prvu ligu. No da bi nadmudrili kartaškoga kralja Deana "The Deana" Stevensa (S. Stalonea) moraju naučiti još puno toga. Naročito da uspešno blefirati ne može svako. Ili možda ipak može?

Producentsko-režiserski dvojac uspeo je svoje oduševljenje preneti na zvezdanu glumačku ekipu pa film nose izvrstan G. Burne (Gohst Ship, Spider), T. Nevton (Istina o Čarlieju, Misija) i S. Tovnsend (Liga izvanrednih gentlemana), a u ključnoj epizodi ostareloga kockarskoga maga pojavljuje se u netipičnome izdanju slavni S. Stalone (Rocki, Rambo, Tango i Kaš). Pristupanjem projektu bez velikih honorara, renomirani glumci izborili su pravo na koautorstvo koje se ogleda u zgodnim improvizacijama koje su pridonele uverljivosti celine. Rezultat je simpatičan i privlačan, vizualno atraktivan i kultiviran mali film o velikim strastima.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >