Usamljeni momak (1984)

LONELY GUY (Originalni naziv)

komedija

Usamljeni pisac pokušava da pronađe srodnu dušu

 
Režija: Arthur Hiller
Scenarij: Neil Simon, Bruce Jay Friedman
Uloge: Martin Steve, Lawrence Steve, Griffin Merv, Grodin Charles, Ivey Judith, ...

Filmografija

Komediju Usamljeni momak napisao je poznati dramatičar i scenarista Nil Sajmon prema knjizi Brusa Džeja Fridmana, autora koji je dve godine nakon ovog filma bio nominovan za Oskara za scenario filma Prskanje.

Lari Habard (S. Martin) je pisac, a zaposlen je kao sastavljač reklama i oglasa. Devojka Danijel upravo ga je na ponižavajući način - sa novim ljubavnikom u krevetu - izbacila iz stana. Na klupi u parku upoznaje sebi sličnog osamljenika, Voltera (C. Grodin), sa gotovo identičnom prtljagom: putnom torbom, sobnom biljkom i stonom svetiljkom. Volter otkriva Lariju svet usamljenih muškaraca, poučava ga kako treba da namesti stan, razgovara sa sobnim biljkama kao da su članovi porodice, pa čak i organizuje žurke sa velikim kaširanim figurama slavnih glumaca. Jedno jutro Lari će upoznati privlačnu ženu koja zna sve o usamljenim muškarcima jer se od jednog takvog upravo rastala. Greškom, Lari zamrlja telefonski broj koji mu je ostavila, a kako misli da je ona idealna žena za njega, uporno pokušava da je ponovo pronađe...

Usamljeni momak lavira između komedije, romantične komedije, crne komedije, groteske i satire, a govori o univerzalnom savremenom junaku, usamljeniku koji među mlionima sagrađana ne može da nađe jednog jedinog stvora koji bi bio sa njim. Ne treba isticati da film nosi Stiv Martin u naslovnoj ulozi usamljenog momka.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >