Matriks 3 (2003)

The Matrix Revolutions (Originalni naziv)

akcija sf

Ishod sukoba između Nea i Smita definisaće budućnost čovečanstva i Matrice

 
Režija: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Scenarij: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, ...

Filmografija

Neo mora da se vrati izvoru i tako spozna samog sebe jer agent Smit postaje sve jači i opasniji.Da bi regrupisao svoje moći Neo se vraća izvoru i tako priprema za borbu sa Smitom čiji će ishod definisati budućnost čovečanstva.

Spašavajući smrtno ranjenu Triniti (C.-A. Mos) i boreći se protiv agenta Smita (H. Viving), okretni Neo (K. Rives), Izabrani kojem je proročica Orakl (G. Foster) predvidela ključnu ulogu u oslobađanju ljudi od vlasti parazitskih mašina, i sam je teško ranjen i  pao je u komu.

Dok on na virtuelnoj stanici metroa mora odabrati između života i smrti, u čemu bi mu mogli pomoći inženjer Rama-Kandra (B. Vajt), otac devojčice Sati (T. Atval), i zagonetni Skretničar (B. Spens), Morfeus, Triniti i Dečak (C. Vetson) suprotstavljaju se zlom Merovingu. Kad se vratio među žive, Neo je shvatio da se mora vratiti izvoru i spoznati samog sebe, jer agent Smit svakim trenutkom postaje sve snažniji i opasniji.

Od ishoda njihovog sukoba zavisi budućnost čovečanstva i pobeda nad Matricom. U međuvremenu, mašine se približavaju Sionu, a u obrani kolonije učestvuje i odvažna Zi (N. Gaje), žena Neovog saborca Linka (H. Perineu ). Istovremeno, izdajnik Bejn (I. Blis) ubistvom doktorke pokazuje svoje pravo lice.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >