Glavni sastojak (2009)

Extract (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Niz urnebesnih problema zadesi smušenog vlasnika tvornice ekstrakata

 
Režija: Mike Judge
Scenarij: Mike Judge
Uloge: Jason Bateman, Mila Kunis, Kristen Wiig, Ben Affleck, J.K. Simmons, ...

Filmografija

Mike Džude ("Office Space"), američki animator, režiser i glasovni glumac koji nam je doneo urnebesne animirane filmove kao što su "Beavis and Butt-head" i "King of the Hill", režirao je ovu zabavnu komediju u kojoj se upoznajemo sa Džoelom Rejnoldsom, vlasnikom kompanije za proizvodnju ekstrakata, koji svim silama nastoji spasiti obožavani posao.

Džoel Rejnold (J. Bateman) vlasnik je male punionice pića iz Kalifornije, čovek koji naizgled ima sve što bi mogao poželeti. Oženjen je privlačnom Suzie (K. Vig), živi u raskošnoj kući sa bazenom, ima dosta novca i omiljen je među svojim radnicima. No usprkos tome Džoel je prilično nezadovoljan, oseća da se otuđio od Suzie sa kojom nije spavao već tri meseca, a o svojim brigama poverava se barmenu Deanu (B. Aflek), kojeg drži prijateljem. Kad mu Džoel poveri da je u njegovo preduzeće nedavno stigla nova radnica Sindi (M. Kunis), mlada i atraktivna, koja ga izuzetno privlači, Dean mu predloži da angažuje  žigola Brada (D. Miligan) koji će zavesti Suzie i tako Džoelu pružiti alibi za vezu sa Sindi. No Džoel ne zna da je Sindi varalica koja je u njegovo preduzeće stigla sa ciljem da radnika Stepa (C. Kolins Jr.), koji je doživeo nesreću sa ozbiljnim posledicama, nagovori da tuži kompaniju. Sindy kasnije planira Stepu ukrasti novac dobijen tužbom...

Zabavnu, atraktivnu i nepretencioznu romantičnu krimi-komediju "Glavni sastojak" kao potpuni autorski projekt potpisuje Mike Džude, animator, režiser, scenarist, glumac, producent i muzičar najpoznatiji kao sukreator kultnog animiranog serijala "Beavis i Butt-head". Osim što je režirao projekt, filmaš punog imena Mihael Kreig Džudge ("Idioti budućnosti", animirane serije "The Goode Family", "King of the Hill") je i njegov koproducent te autor scenarija, a tumači i malu epizodnu ulogu. Posredi je očekivano pomaknuto, inteligentno napisano, duhovito, dinamično i slikovitim likovima napunjeno ostvarenje u kojem je telesni i verbalni humor često dvosmislen i na granici pristojnosti. Režija Mikea  Džuda je sigurna i energična, naracija je dinamična, likovi uverljivi a dijalozi životni. Celinu nose raspoloženi nastupi zvezdane ekipe  predvođene J. Batemanom (Juno, Hankok, Kako se rešiti šefa), čije su partnerice M. Kunis (Crni labud, Ted, Carstvo velikog Oza) i K. Vig (Paul, Deveruše). U sporednim se ulogama pojavljuju oskarovac B. Afleck (Dobri Will Hunting, Peral Harbor, Argo) i J. K. Simmons (trilogija "Spider-Man", "Juno", serija "Oz"), odličnu je muziku napisao  nagrađivani George S. Klinton (trilogija "Austin Powers", "Divlja igra"), a efektnu fotografiju potpisuje Tim Suhrstedt ("Luda venčanja", "Mala miss Amerike").


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >