Matriks (1999)

THE MATRIX (Originalni naziv)

akcija sf

Jedan od najuzbudljivijih naučno-fantastičnih filmova devedesetih

 
Režija: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Scenarij: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Mose, Hugo Weaving, ...

Filmografija

Tomas Anderson (K. Reves) povučeni je softverski stručnjak koji vodi dvostruki život. Noći provodi pred svojim kompjuterom gde pod pseudonimom Neo postaje haker koji pokušava otkriti nešto za što ni sam nije siguran da postoji. Upoznaje tajanstvenu Triniti (C.-A. Mose) koja ga odvodi još tajanstvenijem Morfeusu (L. Fišburne).

Povučeni softverski stručnjak vodi dvostruki život. Noći provodi pred svojim kompjuterom gde pod pseudonimom Neo postaje haker koji pokušava otkriti nešto za što ni sam nije siguran da postoji.

Nakon što stupi u kontakt sa Morfeusom, legendarnim hakerom za kojeg vlada tvrdi da je terorist, počne ga progoniti policija predvođena opasnim agentom Smitom (H. Vaving). Morfeus mu otkriva da je deo matriksa, a to je iluzija sveta, odnosno, virtualna stvarnost koju kompjuteri već vekovima koriste da bi upravljala porobljenim ljudskim rodom. Morfeus je vođa jedne manje grupe ljudi koja je saznala istinu i pokušava pokrenuti rat za oslobođenje od kompjutera. U njima se budi nova nada, jer prema legendi dolazi Odabrani - jedini koji će se moći suprotstaviti strojevima. Sve ukazuje da bi Neo mogao biti taj...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >