Garfild (1988)

Garfield and Friends (Originalni naziv)

komedija animirani porodični

Urnebesni doživljaji najlenjijeg i najgladnijeg mačka na svetu - Garfilda

 
Režija: Jeff Hall, Tom Ray
Scenarij: Jim Davis, Mark Evanier
Uloge: Franjo Dijak, Filip Šovagović, Ranko Tihomirović, Ozren Grabarić, ...

Filmografija

Debeo je i lenj, sebičan i proždrljiv. Omiljeno jelo: lazanje! Svakako ste ga prepoznali: to je Garfild, slavni narandžasti mačak, rođen 19.6.1978. u stripu kojim se širom sveta proslavio Jim Davis. Trenutno u osmom od devet života, crtani Garfild junak je najčitanijeg stripa u svetu i kao takav je zabeležen i u Ginisovoj knjizi rekorda - od 2006. nalazi se u preko 2.570 novina i listova, s bezbrojnim vernim obožavaocima svih uzrasta (pretpostavlja se da Garfilda danas dnevno čita oko 263.000.000 ljudi u celom svetu).

Podsetimo se: Garfild živi s vlasnikom Džonom i psom Odijem. Obično se dosađuje, jede ili spava. Jako voli svog plišanog medvedića Pucka, a omiljena meta mu je blentavi Odi, koji redovno nasedne na Garfildove štosove. Džona često dovodi do ludila. Mrzi ponedjeljke zbog neprestane loše sreće, mrzi pauke, ali razgovara s njima, kao i sa mačkama, miševima, pacovima, psima, ljudima, drvećem, hranom i klupkom vune...

Garfield je dobio mnogobrojne nagrade i nominacije u svijetu, a dobio je i svoju vlastitu TV seriju "Garfield i prijatelji" (1988-1995). Starom je Garfieldu u hrvatskoj verziji glas dao Martin Sagner, a u novoj verziji Garfield govori hrvatski kroz Filipa Šovagovića.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >