četvrtak, 25.04. 19:30

Destro ponovo jaše (1939)

DESTRY RIDES AGAIN (Originalni naziv)

komedija vestern

Mladi zamenik šerifa pokušava da uvede red u gradiću kojim vladaju zlobni moćnici

 
Režija: George Marshall
Scenarij: Felix Jackson, Gertrude Purcell, Max Brandt
Uloge: Marlene Dietrich, James Stewart, Mischa Auer, Charles Winninger, ...

Filmografija

"Destri ponovo jaše" zanimljiv je i vrlo originalan vestern koji donosi priču o gradiću koji su pokvarili zlobni moćnici, a predstavlja je na vrlo ležeran, pa i blago komičan način.

Kent (B. Donlevi), vlasnik saluna i samonametnuti vladar gradića Botlneka, ubio je šerifa nakon što je pokušao da istražibogatstvo koje je Kent zaradio varajući u pokeru. To je, naime, omogućilo Kentu da nametne vlast nad lokalnim rendžerima, pri čemu mu pomaže i devojka, lukava barska pevačica Frenči (M. Ditrih). Podmitljivi gradonačelnik, Kentov saveznik, izabere gradskog pijanca, Vašingtona Dimsdejla (C. Vininger), za novog šerifa, jer mu se učini da će mu biti lako njime manipulisati. Gradonačelnik nije znao da je Dimsdejl bio ovlaštenik Toma Destrija, slavnoga čuvara reda i da može pozvati jednako sjajnog njegovog sina (Dž. Stjuart) da bude njegov pomoćnik...

Film je režirao američki reditelj Džordž Maršal koji je, iako plodan, danas široj publici poznat svega po nekoliko filmova: "The Sheepman" (u korežiji sa Džonom Fordom i Henrijem Hatavejem) i "Kako je osvojen Divlji zapad". Glavne uloge tumače holivudske legende: tada vrlo mladi Džejms Stjuart (kao "šerif bez revolvera") i slavna Marlen Ditrih koja, osim izgledom, u filmu pleni i vrhunskim vokalnim sposobnostima (pevajući među ostalim pesmu njenog repertoara See What the Boys in the Back Room Will Have.)


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >