Vol Strit: Novac nikad ne spava (2010)

Wall Street: Money Never Sleeps (Originalni naziv)

drama

Nakon 23 duge godine Gordon Geko ponovo dolazi na Vol Strit

 
Režija: Oliver Stone
Scenarij: Allan Loeb
Uloge: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Carey Mulligan, Charlie Sheen, Josh Brolin...

Filmografija

Proslavljeni reditelj Oliver Stoun ("Vod", "Rođeni 4. jula") ponovo udružuje snage sa Majklom Daglasom u nastavku velikog hita iz 1987. godine.

U vreme kad je globalna ekonomija na rubu sloma, mladi broker sa Vol Strita (Šija Lebef) i bivši korporativni ulagač poljuljanog ugleda Gordon Geko (Majkl Daglas) koji je odslužio 8-godišnju zatvorsku kaznu zbog otkrivanja tajni poslovanja i prevare na akcijama, imaju dvostruku misiju: upozoriti finansijski svet na krah koja se približava i otkriti ko je odgovoran za smrt mentora mladog brokera.

Klasik iz 1987. godine vratio se 23 godina kasnije, ponovo u rukama velikog reditelja Olivera Stouna, koji je i ovaj put pozvao Majkla Daglasa da ponovi ulogu brokera sa Vol Strita. No ovoga puta Geko se vraća kao novi čovek koji upozorava na veliki ekonomski krah i pomaže u osveti dečku svoje ćerke, a društvo mu prave slatka Keri Maligan (Never Let me go, An Education, Inside Llewyn Davis), Šija Lebef (Nymphomaniac, Transforemers) i Džoš Brolin (No Country For Old Men, American Gangster, Old Boy). Zanimljivo, za scenario je zaslužan Alan Loeb, inače ovlašćeni broker na burzi, koji je inspiraciju pronašao u „Berni Madof skandalu“, koji je bio najobičnija Ponzijeva shema u visokim finansijskim krugovima, u sjajnom filmu koji je Oliver Stoun zamislio više kao društveni komentar, a komplikovani svet finansija i njegovo urušavanje pokušao predočiti kao krah ljudskih vrednosti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >