Felicijino putovanje (1999)

Felicia’S Journey (Originalni naziv)

triler drama

Priča o odnosu mlade žene u potrazi za izgubljenom ljubavi i starog samca sa mračnom tajno

 
Režija: Atom Egoyan
Scenarij: Atom Egoyan
Uloge: Bob Hoskins, Arsinée Khanjian, Elaine Cassidy, Sheila Reid, Peter McDonald

Filmografija

"Felicia's Journey" dvadeset i četvrti je od dvadeset i šest filmova koliko ih je do danas režirao Atom Egoyan. On je najoriginalniji filmski autor koji se poslednjih deset godina afirmisao na svetskoj kinematografskoj sceni. Premda i u "Felicijinom putovanju" vlada tipična "egojanovska" kafkijansko-hipnotička atmosfera, taj je film u izvesnom smislu režiserski konvencionalniji i zato prihvatljiviji širokoj publici od njegovih ranijih dela...

Felicia (E. Cassidy) je mlada Irkinja čiji je momak Johnny Lysaght (P. McDonald) otputovao u engleski grad Birmingham kako bi se zaposlio u fabrici koja proizvodi kosilice za travu. U Irskoj nije mogao naći posao. Nakon nekog vremena Alicia putuje za njim u Birmingham. Ali, ona nema adresu ni njegovog stana ni fabrike, a nije ih mogla dobiti ni od Johnnyjeve majke (B. Brennan).

 
Kroz njene uspomene koje se isprepleću sa njenim lutanjem po Birminghamu uviđamo da se njin otac (G. McSorley) protivio vezi sa Johnnyjem, jer je bio uveren da je Johnny postao profesionalni britanski vojnik. Premda ocu to nije priznala, Felicia je sa Johnnyjem ostala u drugom stanju.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >