Mrtvi ne plešu (1997)

Dead Men Can't Dance (Originalni naziv)

akcija

Narednica Eliot sa timom komandosa spašava kolege koji su zaglibili u Severnoj Koreji

 
Režija: Stephen Milburn Anderson
Scenarij: Paul Sinor
Uloge: Michael Biehn, Mark Edward Anderson, Adrian Paul, Kathleen York, ...

Filmografija

Nakon završene obuke sticajem okolnosti u jednoj akciji Viktoria Eliot (K. York) će zapovedati jedinicom koja će spasavati kolege Roberta Harta (M. Beihn) i Šotera (A. Paul) iz Severne Koreje, gde su trebali uništiti zgradu u kojoj se proizvodi nuklearno gorivo.

Tim vojnih komandosa neopaženo ulazi u Severnu Koreju kako bi izveo opasan zadatak - demontirao nuklearnu elektranu kako bi Amerikanci poremetili planove stvaranja nuklearnog oružja. Po novoj zapovesti zadatak preraste u krvoproliće. Nadzorni analitičar, Viktoria Eliot, u izvještaju napomene kako do toga nije trebalo doći. Zbog toga bude izbačena iz CIA-e. Novu šansu pruža joj generalica Burke. Predlaže joj da se uključi u obuku za rendžera američke vojske. Po završenoj obuci rendžeri kreću u prvu patrolu na području demilitarizirane zone ne sluteći da će upasti u sukob sa vojskom Severne. Koreje.

Viktoria Eliot (K. York) ima čin kapetana u američkoj vojsci, no privremeno radi kao analitičarka u stanici CIA-e u Južnoj Koreji. Bavi se nadzorom događanja u Severnoj Koreji naročito onim što ima veze sa mogućom proizvodnjom atomske bombe. Nezadovoljna je kad njezini kolege Robert Hart (M. Beihn) i Šoter (A. Paul) proliju previše krvi u jednoj akciji protiv Severnokorejaca. Njezina pretpostavljena, brigadni general Burke (G. Zabriskie), premesti je u elitnu jedinicu randžera u kojoj mora proći najprije kratkotrajnu ali vrlo tešku obuku. U toj pretežno ženskoj jedinici obuku vodi stroga narednica Krisi Bruks (K. J. Minter).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >