Hrabrost na iskušenju (1996)

COURAGE UNDER FIRE (Originalni naziv)

akcija drama ratni

Ratni film slavnog reditelja Edwarda Zwicka

 
Režija: Edward Zwick
Scenarij: Patrick Sheane Duncan
Uloge: Denzel Washington, Meg Ryan, Lou Diamond Phillips, Matt Damon, Scott Glenn...

Filmografija

Poručnik Nathaniel Seling istražuje mogućnost posthumnog dodeljivanja Medalje časti poginuloj zapovednici posade Karan Walder. Međusobno nepodudarne izjave posade i ostalih vojnika na terenu bude sumnje u to da li je ona zaista zaslužila planirano priznanje.

Zapovednica posade i pilotkinja spasilačkoga helikoptera, kapetanica Karen Walden (Meg Ryan), poginula je samo nekoliko trenutaka pre nego je njena posada spašena nakon što se letelica srušila za vreme Pustinjske oluje.

Isprva se čini kako je Waldenova izvela spektakularno spašavanje srušene posade, održala na okupu i u stanju pripravnosti da se suprotstavi iračkim napadačima. Kako bi istražio celu situaciju i Waldenovoj posthumno dodelio Medalju časti, jedno od najvećih ratničkih priznanja američke vojske, u Irak stiže poručnik Nathaniel Seling (Denzel Washington), koji se još uvek bori sa unutarnjim demonima rata. Međutim, međusobno nepodudarne izjave posade i ostalih vojnika na terenu bude sumnje u to da li je Karen Walden zaista zaslužila planirano priznanje.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >