Zmajeva igra smrti (1978)

GAME OF DEATH (Originalni naziv)

akcija

Zvezda borilačkih filmova lažira vlastitu smrt kako bi našao ljude koji ga žele smaknuti

 
Režija: Robert Clouse
Scenarij: Robert Clouse
Uloge: Bruce Lee, Collen Camp, Dean Jagger, Gig Young, Tai Chung Kim, ...

Filmografija

Baš kao i za ovaj, redatelj Robert Clouse zaslužan je i za legendarni hongkonški film "U zmajevom gnezdu", koji je pet godina ranije snimio sa Bruceom Leejem. Formula je bila itekako uspješna pa se ne treba čuditi da je isti par ponovno odlučio snimiti "Zmajevu igru smrti"

Bili Lo (Bruce Lee) je poznata i uspešna zvezda borilačkog filma, a njegova devojka Ana Moris (Colleen Camp) pevačica u usponu. Uspešni par nađe se pod pritiskom menadžerske firme koja želi upravljati njihovim karijerama. Bili zna da će se agencija prema njima ponašati kao prema svom vlasništvu, a ne kao prema ljudskim bićima pa odbija svaku saradnju. No oni ne prestaju inzistirati te ga na agresivne načine pokušavaju nagovoriti. Bili je svestan da ih se neće samo tako rešiti, a kada ga pokušaju smaknuti, odluči ih preduhitriti lažirajući svoju smrt.

Na Brucea Leeja, po mnogim ocenama jednog od najvećih akcijski boraca svih vremena, reči pohvale je nepotrebno trošiti. I danas je legenda filma, a broj obožavatelja i poštovatelja kultnog majstora kung fua se ne smanjuje. Kao zanimljivost pomenimo da se u filmu u manjim ulogama pojavljuju bivši košarkaški as Kareem Abdul- Jabbar i još jedan akcijski junak - Chuck Norris.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >