Varlok (1989)

Warlock (Originalni naziv)

akcija horror

Lovac na veštice i mlada devojka moraju sprečiti vešca koji želi uništiti svet

 
Režija: Steve Miner
Scenarij: David Twohy
Uloge: Julian Sands, Lori Singer, Richard E. Grant, Mary Woronov, Kevin O'Brien

Filmografija

Film "Varlok", fantastičan akcijski film strave i užasa, smatra se jednim od važnijih horora osamdesetih godina. Naime, iako je pušten u distribuciju 1991., snimljen je 1989. godine, a u njemu ćemo pronaći izvrsne glumce, stravu pomešane sa humorom, posebno efektne scene i zanimljivu priču...

Godine 1691. u Bostonu je veštac Varlok (Julian Sands) osuđen na smrt. Međutim, prizivajući Sotonu dobiva čudesnu moć pomoću koje beži u Los Anđeles u 20. vek, tako što upadne kroz prozor Kasandre (Lori Singer) i njenog dečka Časa (Kevin O' Brien). Iako Čas isprva pomisli kako je veštac zalutali pijanac, ipak mu dopusti da prespava u njihovoj kući.

Ujutro iznenadni gost ubije Časa i pronađe spiritualistkinju (Mary Woronov) opsednutu Sotonom, koja Varloku daje uputu kako pronaći tri dela demonske Biblije u kojoj piše pravo Božje ime. Ako se Njegovo ime izgovori unatrag, dogodit će se smak sveta. U međuvremenu, shrvana Kasandra sreće Gilesa Redferna (Richard E. Grant), lovca na veštice koji je također došao iz prošlosti kako bi uhvatio Varloka. Ona mu ne veruje i prijavi ga policiji.

No, kada veštac na nju baci kletvu i ona iznenada ostari dvadeset godina, Kasandra shvati da je poslala krivog čoveka u zatvor i zajedno sa Gilesom kreće u zastrašujuću poteru.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >