Zajednica (1989)

COMMUNION (Originalni naziv)

drama sf

Na granici sna i jave Wajtli i ostali ukućani doživljavaju traumatični susret sa vanzemal

 
Režija: Philippe Mora
Scenarij: Whitley Strieber
Uloge: Christopher Walken, Lindsay Crouse, Frances Sternhagen, Andreas Katsulas, ...

Filmografija

Film "Zajednica" nije žanrovski jednoznačan s obzirom da je piščevo delo svrstano u publicistiku, a ne u beletristiku, i s obzirom da je on ustrajao u tvrdnjama da je reč o istinitim događajima. Napisavši sam scenario za film te preuzevši posao koproducenta, Striber se udružio sa režiserom Filipom Morom (Mad Dog Morgan, The Return of Captain Invincible).

Vajtli Striber (K. Voken) pisac je iz Njujorka koji u skladnom braku sa suprugom En (L. Krous) ima sina Endrjua (Dž. Karlson). Jednog dana Vajtli sa porodicom i prijateljima Aleksom (A. Katsulas) i Sarom (T. Hanauer) odlučuje provesti nekoliko dana u kući za odmor daleko od velegradske gužve. Na granici sna i jave Vajtli i ostali ukućani doživljavaju traumatični susret sa vanzemaljcima što kasnije svi zaboravljaju. Nakon što se pri sledećoj poseti prirodi ovo iskustvo ponavlja, Vajtli je siguran da je doživeo nešto neverovatno. Sumnjajući u vlastito psihičko zdravlje, odlučuje da potraži pomoć od psihijatra dr. Dženet Dafi (F. Sternhagen)...

Kada neko tvrdi da su ga oteli vanzemaljci i o tome napiše knjigu koja postaje bestseler, najverovatnije će osvanuti na filmskom platnu. Upravo se to dogodilo popularnom američkom piscu Vajtliju Striberu (rođ. 1945.) koji je i pre svoje knjige o "bliskom susretu" bio izuzetno čitan autor. Prema njegovim su romanima snimljeni filmovi "Wolfen" (1981) i "Glad za krvlju" (1983).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >