Prljavi posao (1998)

DIRTY WORK (Originalni naziv)

komedija

Dvojica nesposobnjakovića osnuju firmu koja se bavi osvećivanjem za druge ljude

 
Režija: Bob Saget
Scenarij: Frank Sebastiano, Norm MacDonald
Uloge: Fred Wolf, Norm MacDonald, Artie Lange, Chevy Chase, Don Rickles, ...

Filmografija

Prava je šteta što je usled unutrašnjih sukoba i neslaganja u producentskoj kompaniji film "Prljavi posao", koji je režirao slavni Bob Saget, ostao zanemaren i slabo promovisan, pa ga se danas malo ko seća. Šteta, zato što je reč o prvoklasnoj komediji, koja ponekad neslani humor fantastično ubacuje u priču o prijateljima koji će napraviti sve kako bi spasili oca jednog od njih.

Nakon što je ostao bez svoga čak četrnaestoga posla u periodu od samo tri meseca, zbog čega ga je ostavila i devojka, Mič Viver (Norm Mekdonald) seli se kod svoga najboljeg prijatelja Sema Makikene (Arti Lang) i njegovog oca Popsa (Džek Vorden). Vrlo uskoro, Pops pretrpi srčani udar, no šanse za presađivanje srce vrlo su male. Naime, doktor Farting (Čevi Čejs), inače zavisnik o kockanju, traži čak 50 hiljada dolara kako bi Popsa na listi čekanja za transplantaciju pomakao prema vrhu! Kako bi sakupili novac, Mitč i Sam osnivaju vlastitu firmu Prljavi posao, koja se bavi osvećivanjem za druge ljude - želite li se nekome kvalitetno osvetiti, samo im se javite!

Izdanak kultne škole humora emisije Subotom uveče uživo, "Prljavi posao" svakako se može meriti i sa mnogim tržišno uspelijim žanrovskim srodnicima. U ovome zagubljenom dragulju nezaboravne su uloge odradili kod nas manje poznati komičari Norm Mekonald i Arti Lang, dok kao jedan od njihovih neprijatelja briljira uvek maestralni Čevi Čejs.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >