Stenli i Ajris (1990)

Stanley And Iris (Originalni naziv)

drama romantika

Nepismeni kuhar pokušava osvojiti šarmantnu udovicu

 
Režija: Martin Ritt
Scenarij: Pat Barker, Harriet Frank Jr.
Uloge: Jane Fonda, Robert De Niro, Swoosie Kurtz, Martha Plimpton, Harley Cross

Filmografija

Neobična se ljubav javlja u ovoj toploj, dirljivoj romansi u kojoj glume dve od najvećih zvezda današnjice. Jane Fonda glumi udovicu u malom gradu, čiji je život stao nakon smrti njezina supruga. Robert De Niro glumi tihog, ponosnog muškarca čiji se svet otvara kada ga Fonda počinje učiti čitati, a on joj zauzvrat otvara srce. Ova poslastica, koja će u vama izazvati dobro raspoloženje, zadnji je redateljski uradak Martina Ritta ("Norma Rae", "Murphy's Romance").

U ovoj društveno savesnoj drami sa romantičnim primesama Ajris (Fonda) zaposlena je majka koja radi u velikoj, poznatoj pekari te i dalje pokušava preboleti smrt svoga supruga iako zbog okolnosti u kojima se nalazi nema mnogo vremena za tugu. Kuću u kojoj živi deli sa svoje dvoje dece Keli (Plimpton) i Ričardom (Cross), svojom nezaposlenom sestrom Šaron (Kurtz) te šogorom sklonom zločinu. Napetost u kući poraste kada ih njezina kći tinejdžerica Keli obavesti da je trudna.

Jedna od svetlih tačaka u njezinu životu je cvetajuće prijateljstvo sa Stanleijem (DeNiro), dragim čovekom koji radi u kafiću pekare. Međutim, Ajris počinje primećivati da se sa Stanleijem nešto čudno događa te otkriva da on ne zna čitati. Kada to otkrije i njihov šef, Stanlej dobija otkaz, što je zabrinjavajući razvoj događaja, posebno zbog činjenice da je Stanlej upravo smestio oca u dom za starije osobe.

Bez doma i posla, Stanlej se obraća Ajris sa posebnom molbom – želio bi da ga ona nauči čitati.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >