Kupus, krumpir i drugi demoni (2016)

Cabbage, Potatoes and Other Demons/Varză, Cartofi Şi Alţi Demoni / Kohl, Kartoffeln Und Andere Daemonen (Originalni naziv)

dokumentarni

Rumunjsko-nemački dokumentarac o selu sa previše kupusa i krumpira

 
Režija: Serban Georgescu
Scenarij: Serban Georgescu
Uloge: N/A

Filmografija

1 selo, 1000 traktora, 100 000 tona kupusa i krumpira svake godine - koji se jedva prodaju i na kraju uništavaju. Postoji li kakvo rešenje?

U rumunjskom selu Lunguletu hiljadu poljoprivrednika na traktorima sedi na 100 000 tona kupusa na lokalnoj tržnici čekajući kupce. Na kraju dana plodove ili prodaju u bescenje ili ih uništavaju. Zaintrigiran mogućnošću da tonu kupusa kupi za samo dvadeset evra, gradski čovek Serban odluči godinu dana provesti u selu i obrađivati zemlju kako bi vidio zašto su ti ljudi na mrtvoj tački i postoji li kakav izlaz. Gradonačelnik i neki seljaci imaju ideje i moguća rešenja. No mogu li nadvladati nepoverenje koje vlada među poljoprivrednicima, strah od kolektivne privrede i snažan poriv za konkurentnošću? Ovo je satira o aktualnim stvarnostima u evropskoj poljoprivredi koju nam pripovijeda sam redatelj. Rumunjsko-nemački dokumentarac sa pozicije insajdera i autoironičnim tonom priča priču o selu koje je zapelo između prošlosti i sadašnjosti.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >