Četvero za Teksas (1963)

4 FOR TEXAS / FOUR FOR TEXAS (Originalni naziv)

komedija vestern

Kockar i prevarant se udružuju kako bi otvorili kockarnicu i rešili se konkurencije

 
Režija: Robert Aldrich
Scenarij: Teddi Sherman, Robert Aldrich
Uloge: Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg, Ursula Andress, Charles Bronson...

Filmografija

Ugledni reditelj Robert Aldrič pridružio se ovim filmom kao režiserj, koscenarista i producent čuvenom klanu Frenka Sinatre. Film je zanimljiv primer neobavezne, a opet atraktivne zabave, na čijem snimanju su očito svi članovi ekipe uživali. Nesputana naracija duge priče i nepredvidljivih obrata, opušteni glumački nastupi i sjajan dizajn njegovi su glavni aduti.

Zek Tomas (F. Sinatra) i Džo Džaret (D. Martin) putnici su kočije koju napadnu banditi predvođeni Matsonom (Č. Bronson). Njih dvojica odbiju napad, a kad Džaret shvati da Tomas u kočiji prevozi sto hiljada dolara, opljačka ga. Potom taj novac položi u banku Harvija Burdena (V. Buono) u teksaškoj luci Galvstonu.

Međutim, Tomas je prestižni galvstonski kockar koji živi na visokoj nozi, a njegova je draga Elia Karlson (A. Ekberg), otmena dama okružena poslugom koja govori francuski. Zapravo, Tomas i bankar Burden su partneri, no Tomas ne zna da je Burden u vezi sa Matsonom te da je naručio napad na kočiju, a upravo naručuje Tomasovo ubistvo.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >