Rubi i Kventin (2003)

TAIS-TOI! / RUBY & QUENTIN (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Rubi i Kventin igrom slućaja pobegnu iz zatvora i započinje njihova urnebesna avantura

 
Režija: Francis Veber
Scenarij: Francis Veber, Serge Frydman
Uloge: Gerard Depardieu, Jean Reno, Andre Dussollier, Richard Berry, ...

Filmografija

Kventin izluđuje sve oko sebe i završava u zatvoru deleći ćeliju sa okorelim i ćutljivim lopovom Rubijem. Nakon nekog vremena Kventin zavoli Rubija. Spletom okolnosti uspevaju da pobegnu iz zatvora i krenu u zajedničku misiju. Njihovo prijateljstvo se tokom vremena, upadajući u razne nevolje, toliko učvrstilo da su postali nerazdvojni i kada su opet završili u zatvoru.

 Kventin (Gerard Depardieu) izluđuje sve oko sebe, završava iza rešetaka gde deli ćeliju sa okorelim lopovom Rubijem (Jean Reno) koji ni sa kime ne želi progovoriti niti reč. Prije nego što su ga ulovili, Rubi je uspeo sakriti veliku količinu novca ukradenog od Vogela, opasnog kriminalca koji je ubio Rubijevu ljubavnicu Sandru (Leonor Varela).

Iako ga potpuno ignorira, Kventin svejedno počinje gajiti duboke prijateljske osećaje za Rubija i obojica igrom slučaja uspevaju pobeći zajedno iz zatvora kada započinju njihove opasne i urnebesne avanture. Rubijev cilj je ubiti Vogela (Jean-Pierre Malo) kako bi osvetio Sandrinu smrt i uzaludno se pokušava rešiti Kventina za kojega sumnja da je u dosluhu sa policijom, čak i kada ga ovaj spasi od Vogelovih saradnika.

U mešavini vodviljske komedije i brzog akcijskog filma, obojica završe u ženskoj odeći, u igri mačke i miša sa Vogelovim snagatorima.Vremenom, njihovo se prijateljstvo učvršćuje u zajedničkim nevoljama, i kada se ponovno nađu iza rešetaka, ništa ih više ne može razdvojiti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >