Usijane glave (1991)

HOT SHOTS! (Originalni naziv)

akcija komedija ratni

Vojni pilot sa problemom psihičke stabilnosti predvodi vrlo složenu vojnu akciju

 
Režija: Jim Abrahams
Scenarij: Jim Abrahams, Pat Proft
Uloge: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Kevin Dunn

Filmografija

Biti pravi dasa nije lako. Urnebesna parodija reditelja i ko-scenariste Džima Abrahamsa, "Usijane glave" su film koji ništa od svoje atraktivnosti i zabave nije izgubio ni dvadesetak godina nakon što je snimljen. S obzirom da filmovi koje u svojim scenama ismejava - "Top Gan", "Ples sa vukovima","Zameo ih vetar"... - ubrjjaju se u klasike, tako su i njegovi otkačeni gegovi uvek svima razumljivi i prilično aktuelni. Kao pomahnitali pilot zatupljenog izraza lica, Čarli Šin je odradio jednu od svojih, ako ne najboljih, onda sigurno najpoznatijih uloga.

Nakon incidenta koji je nadređene naterao da se zapitaju oko njegove psihičke stabilnosti, vrhunski pilot Toper Harli (Čarlie Šin) napušta mornaricu i odlazi da živi sa Indijancima. Međutim, njegove su usluge američkoj vojsci nasušno potrebne, pa se Toper vraća u službu sa zadatkom uništenja nuklearnih pogona Sadama Huseina.

Na nesreću, Toper nikako ne može da se natjera na mirno sarađivanje sa drugim pilotima, od kojih je jedan zaljubljen u istu ženu kao i on. Stari Toperovi psihički nedostaci polako počinju ponovo da se pojavljuju, pa je samo pitanje dana kada će pilot popustiti pod pritiskom.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >