Brižni baštovan (2005)

The Constant Gardener (Originalni naziv)

triler drama

Nakon što njegovu ženu pronađu mrtvu engleski diplomata započinje svoju istragu

 
Režija: Fernando Meirelles
Scenarij: John le Carré, Jeffrey Caine
Uloge: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Koundé, Danny Huston, Daniele Harford

Filmografija

Džastin Kvejl (Ralf Fajns) ne prepušta istragu nadređenim službama nego sam krene u razjašnjavanje ubistva njegove supruge. U nameri da spere tračeve o neveri sa ženinog imena posveti se istrazi koja ga vodi na tri kontinenta. Koristivši se svojim privilegijama otkriva zaveru koja seže mnogo dublje nego je mislio.

U udaljenoj regiji severne Kenije aktivistkinja Tesa Kvejl (Rejčel Vajs) je pronađena brutalno ubijena. Tesin prijatelj, doktor, je nestao sa poprišta nesreće i sve ukazuje na zločin iz strasti. Članovi Britanske visoke komisije u Najrobiju pretpostavljaju da će Tesin udovac, blagi i neambiciozni kolega Džastin Kvejl (Ralf Fajns) stvar prepustiti njima. No ni ne znaju koliko greše.

Progonjen sumnjom i tračevima o navodnoj ženinoj neveri, Kvejl iznenadi baš sve kada se uputi na riskantno putovanje koje će ga odvesti na tri kontinenta. Koristivši privilegiju pristupa diplomatskim tajnama riskiraće sopstveni život ne bi li razotkrio istinu - zaveru mnogo opasniju nego je mogao i da pretpostavi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >