Klan iz Las Vegasa (1998)

The Rat Pack (Originalni naziv)

drama biografski

Prikaz društvenih i političkih dešavanja u Americi kroz Sinatrin klan tzv. "Ret Pek"

 
Režija: Rob Cohen
Scenarij: Kario Salem
Uloge: Ray Liotta, Don Cheadle, Angus MacFadyen, Joe Mantegna, Bobby Slayton, ...

Filmografija

Zanimljiv prikaz burnih društvenih dešavanja u Americi početkom šezdesetih godina kroz prizmu industrije zabave i politike, preciznije tzv. Sinatrinog klana zvanog i Ret Pek (pacovska družina) te porodice Kenedi.

Frenk Sinatra (R. Liota) glava je tzv. pacovske družine, koju pored njega čine njegovi prijatelji glumci i zabavljači Din Martin (Dž. Mantenja), Semi Dejvis Džr. (D. Čidl) i Piter Loford (A. Mekfejden). Loford je oženjen pripadnicom moćnog katoličkog klana Kenedi, čiji se mladi i prodorni izdanak Džon Kenedi (V. L. Petersen) bori da dobije nominaciju Demokratske stranke za predsedničke izbore. Kad mu to uspe, njime oduševljeni Frenk Sinatra, liberal u svakom pogledu - od seksa do politike, potegne svoje mafijaške veze kako bi mu obezbedio i izbor za predsednika. I zaista, Džon Kenedi postaje predsednik, nakon čega on i njegov mlađi brat Bobi (Ž. Ivanek) posegnu za oštrijim merama protiv organizovanog kriminala. Sinatrini mafijaški kompanjoni poruče mu da utiče na Kenedijeve kako bi odustali od predviđenih zakonskih mera. Istovremeno, Semi Dejvis Džr. izložen je rasističkoj kampanji zbog odluke da se venča sa bjelkinjom, a Sinatra ga odlučno podrži...

Centralnii lik filma Sinatra prikazan je kao slobodoumni liberal koji se u konzervativnim vremenima ne koleba da angažuje levičarskog scenaristu s tzv. crne liste za svoj film, koji podržava borbu za prava crnaca i živi promiskuitetno, ne ustručavajućii se odlaska u krevet istovremeno sa dve žene. Uz spomenute, kao likovi u filmu pojavljuju se, među ostalima, Merilin Monro i Ava Gardner. Uz atraktivnu temu, prvorazredna glumačka ekipa i odlična (televizijska) produkcija glavni su aduti filma.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >