Pakleni poslovi (2002)

INFERNAL AFFAIRS / MOU GAAN DOU (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Borba za opstanak između dvojice dvostrukih agenata koji rade i za mafiju i za policiju

 
Režija: Wai-keung Lau i Alan Mak
Scenarij: Felix Chong, Alan Mak
Uloge: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, ...

Filmografija

Impresivna psihološka drama "Pakleni poslovi" režiserskog dvojca Vai-Keunga Laua (Against All, Modern Romance, Mean Street Story, serijal Young and Dangerous, Bullets of Love, Women from Mars) i Alana Maka (A War Named Desire, Stolen Love, Confessions of Pain), koja je do danas dobila i dva podjednako uspešna nastavka, na hongkonškom je filmskom festivalu 2003. godine razvikanom akcionom epu "Heroj" Jimua Zanga preotela nagrade u kategorijama najboljeg filma, režisera i glumca.

Mladi Čen Ving Jan (T. Leung Čiu Vai) policijska je krtica ubačena u redove podzemlja, izuzetno sposoban agent čiji pravi identitet zna samo glavni inspektor Vong Či Šing (A. Vong Čau-Sang), koji ga je i regrutovao pre punih deset godina. Istovremeno, Čenov vršnjak Lau Kin Ming (A. Lau) pripadnik je podzemlja koji je takođe pre jedne decenije ubačen u redove policije, i on radi za zloglasnog Hona Sema (E. Cang), šefa jedne od najuticajnijih hongkonških mafijaških organizacija. Obojica su regrutovani kao mladi momci netom prispeli sa obuke, te su nakon godina rada napredovali visoko u hijerarhiji svojih organizacija. Međutim, zbog dvostrukih identiteta i lažnih egzistencija koje vode pate njihovi privatni životi, što je naročito slučaj sa Čenom.

Dok je Lau svojim radom u policiji stekao poštovanje "kolega" i naklonost inspektora Vonga, i Čen se sa uspehom probijao u hijerarhiji podzemlja, te je donekle postao čovek od poverenja moćnog Sema. I Čen i Lau svojim šefovima redovno javljaju korisne informacije o akcijama i stanju u policiji odnosno podzemlju, što obe strane vešto koriste za međusobna nadmudrivanja. No prilikom organizovanja jedne policijske zamke za Sema, koju predvodi glavni inspektor Vong, obojica šefova postaće svesni da protivnik ima krticu u njihovim redovima. To će Čena i Laua dovesti u vrlo neprijatne i opasne situacije, te će ubrzo započeti njihova međusobna borba za preživljavanje...

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >