Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Metla bez drške
Avanture Duška, Zlatka, Dragane, Vladimira i njihovih prijatelja.
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Metla bez drške

Metla bez drške

, 0., , 0 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Serija govori o životu i avanturama Duška, Zlatka, Dragane, Vladimira i njihovih prijatelja.

Serija prati doživljaje Zlatka Lepšanovića i njegovog druga Duška, kao i devojčica Sofije (Zlatkove sestre) i Brankice (ćerke gospođe Veroslave, koja je prijateljica Zlatkove i Sofijine mame Miroslave). Dečacima je uvek bila misterija prodavnica kućnih ljubimaca "Veselo Majmunče", ali tu su i doživljaji sa roditeljima koji ih ne razumeju, zaludnim komšijama i komšinicama itd. Dok su Zlatko i Duško stalno u potrazi za novim avanturama, Sofija je primerno dete koje pohađa časove violine i stranih jezika, a Brankica je razmažena, ali se i pored toga njeno ponašanje toleriše od mame Veroslave. Jedna od komšinica, Dušica, ih stalno nudi svojim čuvenim šnenoklama, ali i pored prividne ljubaznosti, neprestano izaziva podozrenje glavnih junaka u pogledu svojih dobrih namera i humanog odnosa prema životinjama (sumnjaju da od Hermesa - koga naziva "malom oklopnjačom" - namerava da napravi supu od kornjače).

Osim porodice Lepšanović, serija prati i doživljaje mladića Vladimira i devojke Dragane, koji su na početku serije u ulozi voditelja, da bi se kasnije sopstvenim likovima uključili u radnju serije. Iako ne postoji emotivna veza između Vladimira i Dragane, već je u pitanju odnos između prijatelja, Dragana ispoljava određenu dozu ljubomore u odnosu na Jelenu iz Cvijićeve, Vladimirovu drugaricu, i sa njom se nadmeće za Vladimirovu pažnju i naklonost. Na polovini serije, Dragana odlazi u Ameriku i povremeno se javlja telefonom i pismima, a ulogu drugarice sa kojom Vladimir provodi najviše vremena i učestvuje u potrazi za Aleksom preuzima Jelena iz Cvijićeve.

U seriji učestvuje i nekoliko životinja: psi Aleks i Cezar/Moca, kornjače Hermes i Žaklina, hrčak Dunja, papagaj Mića, kanarinci, beli miševi i sl., čija pojava je uglavnom u vezi sa prodavnicom kućnih ljubimaca "Veselo majmunče". Vlasnik prodavnice, Žaki (Žarko Mačkić), je Draganin teča. U kasnijem toku serija se bavi i problemom nelegalne trgovine rasnim psima, u koju je, kako se na kraju ispostavlja, umešan i Žaki, do tada pozitivan karakter.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala