Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prvi život na Zemlji
Putujući u prošlost sveta Sir David Atenboro nam otkriva kako su nastale prve životinje
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena-

Prvi život na Zemlji

FIRST LIFE

, 2010., Velika Britanija, 0 min.
Prvi život na ZemljiPrvi život na ZemljiPrvi život na ZemljiPrvi život na ZemljiPrvi život na ZemljiPrvi život na Zemlji
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Sir David Atenboro vodi nas na putovanje u prošlost i širom sveta kako bismo otkrili kako su se na našem planetu razvile prve životinje, dok nam najsavremenija kompjutorska tehnologija dočarava njihov svet.

Tokom blistave karijere koja traje već više od pedeset godina kroz brojne epske dokumentarne filmove o životu u divljini na raznim stranama sveta, sir David Atenboro postao je jednim od najcenjenijih autoriteta kad je reč o životu na Zemlji. Sada kreće u potragu za najneuhvatljivijim životinjama - prvim životinjama koje su nastanjivale ovaj planet. To je epska priča koja se proteže milionima godina, od početka života u "dubinama Pakla", pa sve sve do prvih nogu koje su stupile na kopno.

U poslednjih dvadeset godina neverovatna otkrića iz temelja su promenila naše shvatanje prvih oblika života. Putujući svetom, Atenboro nailazi na tragače za okaminama koji otkrivaju nove dokaze, među njima i prvi niz očiju i zuba, kao i prve grabežljivce i parazite. I sam otkriva neke od najčudesnijih fosila, i to na najudaljenijim mestima na kojima su se očuvali stotinama miliona godina, od maglovitih obala Njufoundlanda i ledenih vrhova Stjenjaka, do užarenih australskih prostranstava i nepristupačnih pustinja Maroka.

Dokumentarna serija Prapočeci života gledaoca vraća unatrag, u pradavno doba, kada je prirodni odabir širio granice biološke inovacije, svedočeći nekima od katastrofa i sretnih okolnosti kojima obiluje evolucija životinja. Od globalnih ledenih doba do razdoblja velike vulkanske aktivnosti, razvoj životinja tesno je povezan sa istorijom planeta - bez tih i drugih zapleta u priči život kakav poznajemo jednostavno ne bi postojao.
Revolucionarne inovacije na području kompjutorske animacije oživljuju ta neobična, primitivna stvorenja i njihov svet prvi put nakon gotovo 600 miliona godina, uz žive boje i pojedinosti. Od divovskih paprati do petookih grabežljivaca sa spiralnim ustima, Atenboro nam otkriva kako su se ta bića kretala, hranila i borila. A osim vrsta koje nisu preživele, otkriva nam i evolucijske inovacije koje su se održale i do danas u genetskim temeljima sviju nas.

Jeste li znali?
Sir David Atenborough verovatno je najpoznatiji autor prirodoslovnih dokumentaraca na svetu. Godine 1979. učinio je revolucionarni iskorak svojim prvim epskim dokumentarnim filmom Život na Zemlji, koji je širom  svijeta gledalo 500 miliona ljudi.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala