Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hoće li biti „Evrosonga“ u Kijevu?
Mnogo je vesti ovih dana koje ukrajinsku organizaciju najvećeg evropskog muzičkog takmičenja dovode u pitanje.
19. februar 2017.

Hoće li biti „Evrosonga“ u Kijevu?

Mnogo je vesti ovih dana koje ukrajinsku organizaciju najvećeg evropskog muzičkog takmičenja dovode u pitanje. Jedna od njih je da je skoro kompletan organizacioni tim takmičenja podneo kolektivnu ostavku. Hoće li 13. maja biti održan „Evrosong“ u Kijevu, kako je predviđeno?

U ukrajinskoj prestonici Kijevu, počela je prodaja karata za „Evrosong 2017“. Ali, najveći evropski godišnji festival zabavne muzike pretrpeo je veliki udar jer je 21 član ukrajinskog organizacionog tima – podneo ostavku!

Kažu da od kada je na čelo tima došao novi šef nisu doneli nijednu odluku, jer on sve blokira i odluke donosi netransparentno. Ne slažu se ni sa povećanjem troškova, sa 22 na 29 miliona evra.

Predstavnici vlade šalju pozitivnu poruku zabrinutima.

„Rešićemo sve probleme, iz prošle i ove godine. Vlada je izdvojila 455 miliona grivni za održavanje ovogodišnjeg 'Evrosonga'. Grad Kijev izdvojio je 200 miliona grivni. Takođe, vlada je prošlog novembra odobrila Plan priprema za 'Evrosong'. Sve pripreme ide po planu“, tvrdi potpredsednik Vlade Ukrajine Vijačeslav Kirilenko.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) nada se da će ukrajinski tim, uprkos problemima, uspeti da sve organizuje.

„Počeli smo intenzivne pripreme. U stvari, imamo samo devet nedelja do 'Pesme Evrovizije' i to je vrlo tesan raspored“, kaže zamenik generalnog direktora Javnog servisa Radio-televizije Ukrajine, Pavlo Hritsak.

Prve karte, od planiranih 70.000, koje koštaju od osam do 500 evra – već su prodate onlajn. Publika će moći da prati šest proba, polufinale i finale.

„Platila sam 13.000 grivni za dve karte. Ovu kartu poklanjam novinarki iz Velike Britanije koja piše lepo o Ukrajini“, ističe Ruslana, ukrajinska pobednica „Evrosonga 2004“.

Evropska radiodifuzna unija savetovala je Ukrajini „da poštuje rokove“ i insistira na tome da se „Evrosong“ održi od 9. do 13. maja u Kijevu.

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala