Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Počinju Francusko-srpski filmski susreti
U okviru 22. Festivala autorskog filma, u Jugoslovenskoj kinoteci, počinju Francusko-srpski filmski susreti, koji će trajati do 3. decembra.
1. decembar 2016.

Počinju Francusko-srpski filmski susreti

 

U okviru 22. Festivala autorskog filma, u Jugoslovenskoj kinoteci, počinju Francusko-srpski filmski susreti, koji će trajati do 3. decembra, najavio je Filmski centar Srbije.

Tokom Francusko-srpskih filmskih susreta biće organizovani paneli sa različitim temama - promocija autorskog filma, koprodukcije, lokacije i poreske olakšice, distribucija. Gostima iz Francuske biće predstavljena najnovija srpska produkcija - dugometražni filmski projekti u različitim fazama proizvodnje.

Očekuje se dolazak predstavnika profesionalnih institucija i udruženja (Unifrans, CNC, ACID), filmskih festivala, producenata, distributera, agenata i filmskih kritičara i novinara.



Na taj način, kako je objašnjeno u saopštenju Filmskog centra Srbije, zainteresovani fainansijeri, producenti ili agenti mogli bi da se uključe u projekte u ranijim fazama proizvodnje, dok bi festivali i distributeri bili upoznati sa projektima koji su u završnim fazama proizvodnje.

Ideja je takođe da predstavnici francuskih medija budu prisutni i da mogu da isprate filmski projekat od najranije faze.

U petak će biti održan panel posvećen promociji autorskog filma i edukaciji kroz film.

Na panelu će posebno biti istaknut način promocije autorskog filma kroz razvoj i edukovanje publike uz učestvovanje i podelu uzajamnog iskustva eminentnih filmskih festivala, fondova i institucija iz Srbije i Francuske.

Biće reči i o kulturnoj medijaciji, promociji i edukaciji kroz film.

U panelu će učestvovati Agnes Nordman (Francuski Institut iz Pariza), Frederik Ramade (ACID), Arno Dumatin (Filmski festival La Rošel), Petar Mitrić (Palićki filmski festival), Rajko Petrović (Slobodna zona), Dejan Petrović (Interakcija međunarodni filmski kamp), Andrijana Stojković (Filmkultura), Mladen Vušurović (Beldoks).

Moderator panela je Mila Turajlić.

 

 

Od 18 časova u Velikoj sali Jugoslovenske Kinoteke, na programu je film Jesen samuraja sa engleskim titlom, kome će prethoditi obraćanje autorske ekipe.

 

Francusko-srpski filmski susreti se održavaju na inicijativu Francuskog instituta Srbije, u organizaciji Festivala autorskog filma i uz podršku Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske Kinoteke.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala