Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Lijam Nison u „Operaciji Hromit“
Film inspirisan istinitim događajima, „Operacija Hromit“, stiže u domaće bioskope 17. novembra.
10. novembar 2016.

Lijam Nison u „Operaciji Hromit“


Film inspirisan istinitim događajima, „Operacija Hromit“, reditelja Džona H. Lija, u kome glavnu ulogu igra Lijam Nison, stiže u domaće bioskope 17. novembra.



Nisonu nije prvi put da glumi u filmovima sa ratnom tematikom. Veliki uspeh ostvario je ulogom u Šindlerovoj listi. U novom ostvarenju igra Daglasa Mekartura, američkog generala sa pet zvezdica, koji je predvodio snage Ujedinjenih nacija u Korejskom ratu.

Mekartur je bio veliki vojskovođa, ali je sklonjen sa svoje pozicije pošto je počeo da daje izjave koje su se kosile sa američkom spoljnom politikom tog vremena.

Film Operacija Hromit je inspirisan istinitim događajima i prati bitku kod Inčona, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv severa.



Pre pokretanja operacije „Hromit“, američki general Daglas Mekartur poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodio južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

Ostvarenje Operacija Hromit rađeno je u produkciji južnokorejske kompanije "Taewon Entertainment", a scenario je napisao Li Men Hi.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala