Objavljen je prvi trejler za dugoočekivani televizijski nastavak filmova o Dini

sreda, 15. maj 2024.

Istražite poreklo Bene Gesserit u u najavi serije "Dune: Prophecy"

Foto: Youtube

Prošlo je samo nekoliko meseci otkako je drugi deo filma Dina oduševio publiku širom sveta, a već imamo priliku da vidimo ekspanziju tog sveta sa prvom najavom prednastavka serije Dune: Prophecy. Serija nije zasnovana samo na romanima Dine Franka Herberta, već je i adaptacija romana Sisterhood of Dune, koju je napisao Herbertov sin Brian Herbert zajedno sa Kevinom J. Andersonom.

Serija Dune: Prophecy će se sastojati od šest epizoda i ispričaće nam priču o tome kako su nastale Bene Gesserit i kako su postale ono što smo gledali u filmovima o Dini. Konačno imamo priliku da vidimo prvi kratki tizer trejler za seriju, koji je samo 4 sata nakon objavljivanja pogledan i više od 540.000 puta.

Kao što već znamo, Bene Gesserit su sestrinstvo moćnih žena - ne samo politički moćnih već i bukvalno moćnih - koje su se ujedinile da stvore Kwisatz Haderach, proročke figure koje bi, uz njihovo vodstvo, bilo suđeno da vodi i upravlja čitavom galaksijom. Priča je smeštena nakon kolosalnog rata koji je doveo do uništenja kompjuterske tehnologije. Pratimo najstariju decu porodice Harkonnen, Griffina i Valyu, dok pokušavaju da povrate porodično bogatstvo i na kraju pomognu u stvaranju Bene Gesserit.

U seriji glume Emily Watson kao Valya, Mark Strong kao car Javicco Corrino, Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds i Chloe Lea. U glumačkoj ekipi su i Olivia Williams, Jodhi May, Josh Heuston, Edward Davis, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning i Yerin Ha.

Serija Dune: Prophecy još nema određen datum premijere, ali se očekuje da će biti objavljena ove jeseni.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >