Moj TV - TV Program za 200+ kanala

Dodaj gas

1
  • #1
    1 0

    postova:4
    boban marković @ 24.6.2015. 16:58

    Opklade

    Andy Cheng režira ekranizovanu priču nastalu kao plod (ne toliko bujne) mašte Daniela Sadeka. Robert Foreman se potrudio da je prilagodi ukusu ljubitelja velikih brzina, nabudženih automobila i naravno zgodnih devojaka. Dinamična, brzog ritma, radnja je u suštini osvrt na jedan zatvoren svet u kome se bogataši klade u velike sume novca, dok na užarenoj trkačkoj stazi jurcaju moćne mašine smeštene ispod aerodinamičnih karoserija sportskih automobila. Zaplet je čist kliše, gde se motiv osvete stidljivo provlači, odmah nakon kraćeg uvoda.

    Povratnik iz Iraka, marinac Carlo na sopstveni užas prisustvuje tragičnoj pogibiji mlađeg brata, tokom sulude trke, gde se ulozi mere zlatnim polugama. Drugi sudionik trke je zanosna pevačica Natasha, inače ćerka velikog šampiona trkačkih staza, tragično nastradalog pre nekoliko godina. Dvoje mladih se sticajem okolnosti udružuju (eh šta ti je sudbina) protiv pokvarenog tajkuna Michaela, koji se predstavlja kao tobožnji ujak dvojice braće...

    Adrenalinska akcija, sa površno obrađenim akterima, naprosto ne pruža ništa više od puke instant-zabave. Kamera je fino odradila posao, jer nam je priuštila dosta efektnih vizuelno spektakularnih trkačkih kadrova. Ovde sve blješti, sija, miriše na luksuz i raskoš, te onda i nije čudno što imamo puno lepih lica, zgodnih ženskih figura, kao obavezan prateći dekor.

    Gluma je pretežno loša, čak se ne vidi ni hemija između dvoje mladih. Nathan Phillips i Nadia Bjorlin, van svake sumnje lepo izgledaju, ali je šteta što nisu pokazali barem minimum glumačkog umeća. Sve deluje nekako zbrzano, traljavo odrađeno, u senci suludih automobilističkih trka. Nije mi poznato koliko je automobila slupano tokom snimanja filma, ali je to podatak koji svakako neće moći da me impresonira.

    U krajnjoj liniji dobili smo vrlo skromnu akciju, sa par vizuelno solidno obrađenih detalja na stazi, dok sve ostalo stvarno ne zavređuje nikakav komentar. Ukoliko ste toliko zagriženi zavisnik od brze vožnje, eventualno bi mogli da mu pružite šansu. No, uveren sam da će sećanja na ovaj film izbledeti za tili čas, otprilike koliko traje jedna auto-trka.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala