Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kako je rastao Alfi
Romantična komedija o sramežljivom i zaljubljenom g. Hopiju i zabavnoj gospođi Silver
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Kako je rastao Alfi

Esio Trot aka Roald Dahl's Esio Trot

, 2014., Velika Britanija, 88 min.
Kako je rastao AlfiKako je rastao AlfiKako je rastao Alfi
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Gospođa Silver (Dž. Denč) doseljava se u zgradu u kojoj živi g. Hopi (D. Hofman), sprat ispod njega. Gospodin Hopi do tog je susreta imao jednu veliku ljubav - cveće. A od tog trenutka njegova najveća ljubav postala je gospođa Silver. Svaki put kad bi je sreo, zavoleo ju je još malo više. Ona to nije znala, jer je g. Hopo, osim što je bio ljubazan, susretljiv i dobar, bio pre svega sramežljiv. Ali, ni on nije znao za njene osećaje prema njemu. A bilo ih je! Jer gospođa Silver svu je svoju nežnost poklanjala kornjači Alfiju. Imala je samo jednu brigu: Alfi uopšte nije rastao.

Kako bi je usrećio, g. Hopi smišlja brojalicu koja počinje rečima Esio trot (što je obrnuto od tortoise, kornjača) i kaže da je to čudotvorna brojalica, poreklom iz severne Afrike, uz pomoć koje kornjače brže rastu. Gospođa Silver, koja možda nije najpametnija gospođa na svetu, ali je sigurno jedna od najtoplijih i najveselijih i najdobroćudnijih, presrećna je zbog poklona i od tog dana marljivo recituje pesmicu onako kako ju je g. Hopi poučio. I gle čuda! Alfi raste! A iza toga stoji golem trud i mnoge opasnosti kojima se g. Hopi izlaže, još uvek nespreman da gospođi Silver otkrije tajne svoga srca...

Dovoljno je reći "čarli i fabrika čokolade" ili "Gremlini" pa da znamo kakav je pisac bio Raold Dal (1916.-1990.), britanski književnik norveškog porekla. Pisao je za decu i odrasle, a njegove priče prepoznaju se po blagom pomaku prema bizarnome, pri čemu nimalo ne gube od emotivnosti i topline. Upravo je takva i priča kako je rastao Alfi, o dvoje osamljenih postarijih ljudi, koje, osim ljubavi, poveže i kornjača Alfi. Uloge u kojima, nakon gledanja filma, ne možemo da zamislimo nikoga drugoga nego Lejdi Denč i Dastina Hofmana.


Možda će vam se svideti
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala