Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Apokalipsa: Prvi svetski rat
Serija pokušava da nađe odgovore na ključna pitanja o Prvom svetskom ratu
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena10/10

Apokalipsa: Prvi svetski rat

APOCALYPSE WWI

, 2014., Francuska, Kanada, SAD, 0 min.
Apokalipsa: Prvi svetski ratApokalipsa: Prvi svetski ratApokalipsa: Prvi svetski ratApokalipsa: Prvi svetski ratApokalipsa: Prvi svetski ratApokalipsa: Prvi svetski rat
10.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
"Apokalipsa - Prvi svetski rat" nova je serija Isabelle Clarke i Daniela Costellea, autora istorijsko-dokumentarne serije "Apokalipsa - Drugi svetski rat", koja je emitovana u više od 165 zemalja, i serije "Apocalypsa Hitler", koju su History Makers nagradili priznanjem za Najbolju arhivsku dokumentarnu seriju (New York, 2012.)
Da li se žrtva celog jednog naraštaja mogla izbeći? Kako je uopšte došlo do tako okrutnog sukoba dalekosežnih posledica? Kako su muškarci i žene uspeli izdržati tu četvorogodišnju torturu? Serija strateški i globalno pokušava da odgovori na ta ključna pitanja, i na osećajan i intiman način pokušava da pristupi tadašnjim zbivanjima na ljudskom nivou.
Serija je nastala zahvaljujući 500 sati arhivskoga materijala, pri čemu mnoge snimke nikada pre nisu prikazane i  sada su potpuno obojene. Priča nas vodi na bojišta, u umove ljudi koji vladaju i u srce svakodnevnog života civila iza neprijateljskih linija, i to zahvaljujući amaterskim snimkama koje su u ono doba bile veoma retke. Iz rovova severne Francuske preselićemo se na manje poznata bojišta Rusije, Srbije, Turske, Palestine i arapskih pustinja na kojima su poginuli milioni vojnika s pet kontinenata ili su pak pretrpeli teške rane, kako tela, tako i duše.
Zahvaljujući brojnim pismima, dnevnicima i knjigama napisanim tokom rata, oživljene su uspomene i sećanja muškaraca i žena, što nam pomaže da bolje razumijemo i osetimo šta je tačno tadašnji svet dovelo do apokalipse.

 


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala